Helal Gıda İç Denetçi Eğitimi

Helal Gıda İç Denetçi Eğitimi

Ürünlerin paketlenmesi, etiketlenmesi, taşınması, servis ve lojistik faaliyetlerine ayrıca otelcilik, se yahat, eczacılık, kozmetik ve ilgili cihazlar ile diğer sağlık ürünlerine ilişkin özellikleri de içine almaktadır

Helal belgesini sadece gıda ürünlerine verilmiş bir sertifika olarak düşünmemek gerekmektedir. “Ürünlerin paketlenmesi, etiketlenmesi, taşınması, servis ve lojistik faaliyetlerine ayrıca otelcilik, se yahat, eczacılık, kozmetik ve ilgili cihazlar ile diğer sağlık ürünlerine ilişkin özellikleri de içine almaktadır.” Helal belgesi hem üreticiye hem de tüketiciye güvenilirlik açısından birçok faydası bulunmaktadır. Bunlardan bir kısmı şu şekildedir:

Tüketici Güveni: Belgelendirme tüketicilere tercihleri doğrultusunda bilinçli bir seçim yapma olanağını sağlar. Aynı zamanda helal gıda sertifikasının sağladığı sürekli bir denetim mekanizması ile tüketiciler satın aldıkları gıdaları güvenle tüketebilirler.

 

İhracat ve Rekabet: Gıda sektörü içerisinde yer alan “helal gıda” son dönemde küresel pazarda giderek önemini arttırmaktadır. Helal belgesi alan firmalar, ürünlerini küresel “helal gıda” pazarına arz imkânı bulabilecek ve rekabet gücünü arttırabilecektir. Helal belgelendirme sürecinin sonucu olan “helal gıda” sertifikası sayesinde ürünün ve üreticinin Küresel İslam içinde tanınması ve tanıtılması çok daha kolay hale gelmektedir.

 

Kalite: Sertifika “helal gıda” gıda ürününün sadece helal yasası gerekliliklerinin uygulandığının değil, aynı zamanda ürünün/hizmetin üretiminde gıda güvenliği ve hijyen uygulamalarının da katı şekilde uygulandığının işaretidir.

 

Uzaktan "Helal Gıda İç Denetçi" Eğitimine Kimler Katılabilir?

 

Doğru tüketim yapmak isteyen bireysel tüketiciler

Doğru üretim yapmak isteyen üreticiler

Müslüman ülkelere ihracat yapan firma yetkilileri

Gıda sektöründe faaliyet gösteren tüm firma yetklileri

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların satın alma yapan personelleri

İlahiyatçılar ve/veya ilahiyat öğrencileri ve mezunları

Gıda mühendisliği öğrencileri ve mezunları

Gıda sektörü çalışanları

Ziraat mühendisliği öğrencileri ve çalışanları

Sektörünün geleceğini temsil edecek tüm öğrenciler

Helal Gıda Sertifikası alacak ve almış olan tüm kurumlarda Helal Güvence sisteminin oluşturulması, yürütülmesi ve takibini sağlamakla beraber helal sertifika kurumu ile kurumu arasında ilişkileri yürüten tüm personeller

Helal Gıda İç Tetkik Uzmanı olmak isteyen herkes bu eğitime katılabilir

 

Helal Gıda İç Denetçi Eğitimi Nerelerde Kullanılır?

 

Helal Standardı 'nı üretim yapan, yurt içine ve özellikle Müslüman ülkeler başta olmak üzere yurt dışına satış yapan tüm firmalar kullanabilir ve uygulayabilir. Helal Standardı öncelikle güvenli ürün temeline dayandığı için firmaların ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ Standardı'nın şartlarını da karşılamaları gerekmektedir.

mask

 

Uzaktan Helal Gıda İç Denetçi Eğitiminin İçeriği Nedir?

 

ISO 90012015

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi-iç tetkik

Helal Uygunluk Tetkiki -Gereklilikler

 

Helal Gıda Genel Kurallar

 

Gıda belgelendirme Sistem tecrübesi

FSSC ISO 22000

IFS V6, BRC V6

HELAL BELGELENDİRME

KOSHER BELGELENDİRME

ORGANİK BELGELENDİRME

 

Tecrübe ve Bilgi Sahibi Olduğu Ürün Grupları

 

Kornişon başta olmak üzere tüm turşu çeşitleri,(tüm biber türleri, lahana, yaprak, pancar, mantar, sarımsak, kapari, gümüş soğan, vb)

Fırın kuru ve yarı kuru meyve sebze, Kuru domates, yarı kuru domates, salamurada yağda vakum marine üretim ve işleme teknikleri.

Salça grubu ve sos grupları (ev tipi ve endüstriyel biber domates salçası, paprika creem, relish, ajvar, acı sos, bruschetta, pindjur, pizza sosları vb)

Konserve grubu, (bezelye, garnitür, bamya, fasulye, türlü, mısır, enginar, haşlanmış bakliyatlar vb)

Hazır yemek grubu, (yaprak sarma, pilaki, et konservesi, füme balık vb)

Közlenmiş ürün grubu (biber, patlıcan, domates, ***soğan közleme vb)

Zeytin, (kalamata hariç tüm zeytin çeşitleri ve işleme teknolojisi)

Et ürünleri, (kanatlı ürünleri, alabalık işleme)

Kontinü sistem zeytin yağı eldesi

Donuk ürünler,(dondurulmuş meyveler; çilek ahududu vişne vb, dondurulmuş sebzeler bezelye bamya mısır vb)

Limonsuyu vb sıvı dolum üretimleri

 

GIDA KORUMA AMAÇLI ISIL İŞLEM UYGULAMALARI

 

İNOVATİF YÖNETİM TEKNİKLERİ VE STRATEJİK PLANLAMA SERTİFİKA PRORAMI

MÜZAKERE, ETKİLEME ve İKNA

ZAMAN YÖNETİMİ

İNOVASYON ve YARATICILIK

DEĞİŞİM, YENİLİKÇİ YÖNETİM ANLAYIŞI ve STRATEJİK PLANLAMA

PROJE YÖNETİMİ

KARAR ALMADA YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR

EKİP OLMA ve EKİP YÖNETİMİ

IFS VERSİON 6

BRC VERSİON 6

ISIL İŞLEM TEKNOLOJİSİ VE F0 HESABLAMALARI

İÇ DENETİM PROGRAMI

FSSC ISO 22000

IFS STANDARD

DİKSİYON

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ

5 S PRENSİBİ

N.L.P

İŞ VE İNSAN İLİŞKİLERİ

HİZMETTE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

E-TİCARET

ISO 9001 2008