Hububat İşleme Eğitimi

Hububat İşleme Eğitimi

Hububat İşleme Eğitimi

Türk Gıda Mevzuatına uygun olarak hijyenik ortamda hububat ve ürünleri üretimi için iş organizasyonunu yapan, gerekli hammadde ile üretimde kullanılan araç-gereçleri tanıyıp kullanabilen, kontrol edebilen, basit bakım ve temizliğini yapabilen, ürünü ambalajlama ve depolama işlerini yapabilen.

Eğitimin Amacı: Türk Gıda Mevzuatına uygun olarak hijyenik ortamda hububat ve ürünleri üretimi için iş organizasyonunu yapan, gerekli hammadde ile üretimde kullanılan araç-gereçleri tanıyıp kullanabilen, kontrol edebilen, basit bakım ve temizliğini yapabilen, ürünü ambalajlama ve depolama işlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişileri yetiştirmektir.

 

Bu Sertifika Sahip Kişiler;

 

  •    İş organizasyonu yapmak,
  •    Üretim öncesi hazırlıkları yapmak,
  •    Ham maddeleri hazırlamak,
  •    Hammadde ve ürünün duyusal ve fiziksel analizlerini yapmak,
  •    Kullanılan alet ve ekipmanların bakım ve basit onarımını yapmak,
  •    Temizlik ve hijyen programlarını uygulamak,
  •    Hububat ve ürünlerini satışa hazırlamak,
  •    Tahılları depolamak,
  •    Öğütülmüş ürünler elde etmek,
  •    Makarna üretmek,
  •    Ekmek ve çeşitlerini üretmek,
  •    Bisküvi üretmek,
  •    Nişasta üretmek,
  •    Üretim formlarını doldurmak,
  •    Üretilen gıdaları ambalajlamak ve depolamak,
  •    Mesleki gelişime ilişkin faaliyetlere katılmak,
  1. görev ve işlemleri yerine getirebilirler.