Kantin İşletmeciliği Eğitimi

Kantin İşletmeciliği Eğitimi

Kantin İşletmeciliği Eğitimi

Bu eğitimde iş sağlığı ve güvenliği, etkili iletişim ve hijyen ve sanitasyon gibi birçok konuyu göreceksiniz.

KANTİN İŞLETMECİLİĞİ EĞİTİMİ

 

Kantin İşletmeciliği Eğitim Programının Amacı Nedir?

 

İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili temel bilgiye sahip olması,

İletişim süreci içinde iş, sosyal ve kültürel hayatında iletişim araçlarını kullanarak etkili iletişim kurması,

Ulusal ve uluslararası mevzuata göre toplu gıda üretimi yapılan yerlerde gıda, çalışma ortamı ve ekipmanlarının hijyenini sağlaması,

Hijyen kurallarına ve işlem sırasına göre elde ve makinede bulaşık yıkaması, bulaşık sonrası çöpleri atması,

Hijyen kurallarını ve kıyafetin işe uygunluğunu dikkate alarak iş öncesi kişisel hazırlığını yapması,

İşletme standartları ve hiyerarşik yapıya göre iş kıyafeti giyerek üzerinde ve dolabında bulundurması gereken araç gereçleri temin etmesi,

İşlenmiş hazır gıdaları uluslararası kurallara uyarak pişirmesi, servise hazırlaması ve sunumunu yapması,

Kuru gıda ve içecek ürünlerinin satışını yapması, amaçlanmaktadır.

Kantin İşletmeciliği Sertifika Eğitimine Katılma Koşulları

 

Kantin işletmeciliği sertifikasını alabilmek için katılımcıların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir.

 

  •        En az ilkokul mezunu olmak,

 

  •        17 yaşını tamamlamış olmak,

 

  •        Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.

 

Neler Öğreneceksiniz ?

 

İş Sağlığı ve Güvenliği

Etkili İletişim

Hijyen ve Sanitasyon

Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı

Kişisel Hijyen

İş İçin Hazırlık

İşlenmiş Hazır ve Hazır Olmayan Gıdalar

Kuru Gıda ve İçecek Satışı